به گزارش راهبرد معاصر؛ از زمان شروع جنگ یمن، یعنی حدود پنج سال پیش تا به امروز این کشور با چالشهای اساسی روبرو بوده است.
بحران در این کشور باعث شده تا «یمن» به عنوان کشوری با وخیمترین اوضاع از لحاظ بحران انسانی روبرو شود؛ حال با شیوع کرونا در این کشور اوضاع بیش از پیش وخیم شده است.
به گزارش «تی آر تی»، مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه دنور، میگوید «بحران جاری در یمن به دلیل نبود همکاری جهانی برای پایان دادن به این جنگ است؛ خصوصا که کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس از عربستان سعوی نمیخواهند که بمبارانها علیه یمن را پایان دهد؛ این مشکل اصلی است.»
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل در ماه جولای هشدار داد که ویروس کرونا و محاصره یمن باعث افزایش بحران انسانی در این کشور میشود.
این گزارش در بخش دیگری میگوید «برخی کشورهای غربی به طور خجالت آوری به جای ارسال کمکهای بشردوستانه به یمن، به فروش تسلیحات نظامی به عربستان و ائتلاف سعودی که چندین سال است مردم یمن را بمباران میکنند، ادامه میدهند؛ این کشورها ترجیح میدهند به جای کمک به حل بحران یمن، روابط مالی و تجاری خود را با عربستان تقویت کنند.»
یکی دیگر از مشکلاتی که یمن را تهدید میکند قحطی است؛ یک نهاد بین المللی حمایت از کودکان در سال ۲۰۱۸ اعلام کرده بود که بر اساس تحقیقات، ممکن است تاکنون بیش از ۸۵ هزار کودک زیر پنج سال در یمن بر اثر گرسنگی جان خود را از دست داده باشند؛ امروزه خطر قحطی در یمن در حال افزایش است.
ماه گذشته سازمان جهانی غذا، یونیسف و سازمان جهانی غذا و کشاورزی هشدار دادند که برخی بخشهای یمن طی ۶ ماه آینده با کمبود شدید مواد غذایی روبرو میشوند که از دلایل آن میتوان به افت اقتصادی و همچنین شیوع ویروس کرونا در این کشور اشاره کرد.
بر اساس گزارش برخی نهادهای سازمان ملل، به زودی تعداد افرادی که با عدم امنیت غذایی روبرو میشوند از حدود ۲ میلیون نفر به ۳.۲ میلیون نفر افزایش پیدا خواهد کرد.
وضعیتی بحرانی که یمن در حال رفتن به سمت آن است باید باعث شود تا جامعه بین المللی تصمیمی مبنی بر کمک به این کشور و پایان حملات بگیرد.
بر اساس نظر سنجیها در یمن، ۹۴ درصد از مردم این کشور نگران موضوع غذایی در آینده هستند و بیش از نیمی از شرکت کنندگان در این نظر سنجی اعلام کرده اند که بر سر شیوع ویروس کرونا، کل درآمد خود را از دست داده اند.
«تی آر تی» در پایان مینویسد که اقتصاد یمن به دلیل ضعیف بودن نمیتواند باعث کاهش خانوادههای نیازمند در این کشور شود، بنابراین همکاری بین المللی ضروری است./ میزان